07 اردیبهشت 1395 - 12:50
شناسه خبر: 4262
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
?? هزارتن قارچ مازاد بر مصرف باید صادر شود
تولید سالانه ??? هزار تن قارچ در کشور
معاون دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ با اشاره به تولید سالانه ??? هزار تن قارچ در کشور گفت: ایران رتبه هشتم تولید قارچ در دنیا را دارد.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، علی عصمتی معاون دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی امروز در بازدید از مجتمع پرورش قارچ در ملارد گفت: قارچ به عنوان یک ماده غذایی مفید جایگزین خوبی برای مصرف برخی از پروتئینهای حیوانی است.
وی با اشاره به تولید سالانه حدود 120 هزار تن قارچ در کشور افزود: ایران بعد از کشورهای چین، ایتالیا، آمریکا، هلند، اسپانیا و فرانسه رتبه هشتم تولید قارچ در دنیا را دارد.
معاون دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ اظهار داشت: کشور چین سالانه 5 میلیون تن قارچ تولید میکند و سرانه مصرف قارچ در دنیا 4 کیلوگرم و در ایران 1.2 کیلوگرم است.
عصمتی تصریح کرد: براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی تولید قارچ در سال 83 در کشور 15 هزار تن بوده است.
وی افزود: براساس آمار سال 93 سطح زیر کشت واحدهای قارچ کشور 95 هکتار و عملکرد آن 21 کیلوگرم در مترمربع است، در حالی که عملکرد تولید قارچ در سال 83 ، 13 کیلوگرم در مترمربع بوده است.
معاون دفتر امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ تصریح کرد: عملکرد تولید قارچ در مترمربع در کشورهایی مانند هلند، بین 35 تا 40 کیلوگرم است که امیدواریم در پایان برنامه پنج ساله ششم عملکرد تولید قارچ را به حدود 25 کیلوگرم در مترمربع و در افق 1404 به حدود 30 کیلوگرم برسانیم.
وی بیان داشت: براساس آمار سال 93 وزارت جهاد کشاورزی تعداد واحدهای فعال این حوزه 680 مورد و حدود 80 واحد غیر فعال و نیمه فعال در کشور وجود دارد.
عصمتی تصریح کرد: براساس آخرین آمار اعلام شده توسط فائو از تولید قارچ در جهان در سال 2013 حدود 10 میلیون تن قارچ در جهان تولید شده است.
وی با اشاره به میزان صادرات قارچ اظهار داشت: براساس آخرین آمار گمرک در سال 94 ، 5 هزار و 600 تن قارچ با ارزش 11 میلیون دلار به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق صادر شده است.
وی ارزش صادراتی هر کیلوگرم قارچ را سه دلار عنوان کرد و افزود: صادرات این میزان قارچ در مقایسه با سال 93 به لحاظ وزنی حدود 95 درصد و به لحاظ ارزشی بیش از 108 درصد افزایش داشته است.
وی به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید، عملکرد و ترویج مصرف قارچ در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: بهرهگیری از رسانهها، ارتقای دانش فنی کارشناسان و بهرهبرداران، تکمیل و احداث پایانههای صادراتی از جمله اقدامات این وزارتخانه در این راستا است.
?? هزارتن قارچ مازاد بر مصرف باید صادر شود
عباس رنجبر عضو هیات مدیره انجمن قارچ ایران در مورد وضعیت صادرات قارچ و اینکه چرا از ظرفیت صادرات قارچ روسیه بهره گرفته نمیشود، گفت: یکی از بهترین بازارهای هدف برای صادرات قارچ روسیه است.
وی افزود: کشور روسیه سالانه 360 هزار تن قارچ مصرف میکند، در حالی که با تولید سالانه 100 هزار تن، حدود 260 هزار تن قارچ وارد میکند.
وی با اشاره به قطع صادرات ترکیه به روسیه به دلیل مسائل سیاسی اظهار داشت: این موضوع فرصت خوبی را برای جایگزینی ایران برای صادرات محصولات کشاورزی از جمله قارچ به وجود آورد، اما نتوانستیم از آن استفاده کنیم.
رنجبر تصریح کرد: یکی از اساسیترین مشکلات در صادرات قارچ به روسیه هزینه بالای حمل و نقل است، به طوری که هزینه صادرات هر کیلو قارچ به این کشور براساس محاسبات انجام شده بیش از 8 هزار تومان است.
عضو هیات مدیره انجمن قارچ ایران بیان داشت: کشور چین با تولید سالانه 5 میلیون تن قارچ بخش قابل توجهی از این محصول را به سایر کشورها از جمله روسیه صادر میکند و این درحالی است که حمایتهای قابل توجهی در حمل و نقل از صادرکنندگان این محصول توسط دولت انجام میشود.
رنجبر بیان داشت: در کشور چین و حتی کشوری مانند ترکیه دولت به حمل و نقل یارانه میدهد و از مبدا تا مقصد صادر کننده هزینهای را متقبل نمیشود.
وی افزود: هزینه صادرات هر کیلوگرم قارچ به کشورهای حوزه خلیج فارس از ایران بین 2 هزار و 500 تا 3 هزار تومان است. بنابراین اگر هر کیلوگرم قارچ با قیمت 7 هزار تومان به این کشور صادر شود، در نهایت با احتساب هزینه حمل و نقل با قیمت حدود 10 هزار تومان عرضه میشود.
وی افزود: صادرات قارچ به کشورهای عراق و حوزه خلیج فارس صرفه اقتصادی دارد، اما به دلیل هزینه بالای حمل و نقل بالای حمل و نقل به روسیه امکان پذیر نیست.
وی بیان داشت: امروز قیمت عرضه قارچ توسط تولیدکنندگان به بازار حدود 5 هزار تومان است، در حالی که قیمت تمام شده این محصول حدود 6 هزار تومان است.
وی گفت: با توجه به تولید 120 هزار تن قارچ در کشور و مصرف 100 هزار تنی آن حدود 20 هزار تن مازاد تولید وجود دارد که باید صادر شود.
به گزارش فارس، وی در مورد افزایش عملکرد نیز اظهار داشت: برای این منظور باید از تکنولوژیهای روز دنیا استفاده کرد، در حالی که هنوز نتوانستهایم از این تکنولوژیها به دلیل برخی مشکلات بهرهمند شویم.